Vergunningaanvraag windmolens Akzo niet eerder dan eind dit jaar

Leidsch Dagblad, 21 september 2017

Vergunningaanvraag niet eerder dan eind dit jaar

De vergunningsaanvraag van AkzoNobel voor de bouw van meerdere grote windturbines op het Sikkensterrein in Sassenheim laat nog even op zich wachten. Eerst wil de verffabrikant met buurtbewoners en andere belanghebbenden in gesprek.

De aanvraag wordt daarom niet eerder verwacht dan eind dit jaar en mogelijk zelfs pas volgend jaar. Het oorspronkelijke plan was om in de zomer aan het officiële traject te beginnen.

Tegenstanders

„Wij gaan pas een vergunning aanvragen nadat het ontwerp van het windpark is uitgewerkt, waarbij we de input van de klankbordgroep meenemen”, legt een woordvoerder van AkzoNobel uit.

„We hebben bewoners uitgenodigd en de eerste bijeenkomst staat in de eerste week van oktober gepland. De groep bestaat uit tien bewoners uit de omgeving. Ook tegenstanders van het windpark zijn aanwezig.’’

Zonne-energie

Hoewel Akzo de gesprekken met belanghebbenden belangrijk vindt, lijkt het erop dat omwonenden de plaatsing van de turbines niet kunnen tegenhouden.

Op termijn moet de Sassenheimse verffabriek volledig op duurzame energie draaien. Dit lukt niet op alleen zonne-energie, verklaarde een energie-expert van het bedrijf eerder. Ook houdt de provincie Zuid-Holland rekening met windturbines op het fabrieksterrein naast de snelweg A44.

Advertenties